Tanssitunnit
Tiiviskurssit
Esittely
Yhdistys
Linkit
 

Esittely

Jane Wassin tanssiryhmä Yorkissa

Itämainen tanssi

Itämainen tanssi perustuu korostettuun, rentoon kävelyyn, vaikka sen ilme onkin pehmeän kiemurtelevaa ja toisinaan väristelevää. Tanssissa on koko vartalo mukana, jalka tekee matkaa lantiosta saakka. Liikehdintä koostuu vartalon kierroista, käsiä käytetään ilmeikkäästi, lantio elää, keskivartalon ja rintakehän liikkeet korostuvat. Tanssiin kuuluu olennaisena osana itämainen musiikki, joka tukee liikehdintää ja antaa sille rytmin. Musiikki ja tanssi houkuttelee tanssijan myös improvisoimaan ja ilmaisemaan itseään. Perimmiltään itämainen tanssi on kuitenkin kurinalaista, opettaen hallitsemaan koko kehon lihaksistoa sekä keihittämään kehon ja mielen tasapainoa.

Helena ja Hanna-MaaritItämaisessa tanssissa saa vapaasti päästää valloilleen rehevänkin naisellisuuden ja iloita omasta kehostaan. Harjoituksella, ilman otsaryppyjä, avautuu kömpelömpikin. Tanssin harrastajan tunteekin upeasta ryhdistä ja keinuvasta kävelystä. Itämainen tanssi aktivoi ja vahvistaa selkärankaa lähellä olevia syviä pieniä lihaksi, jotka aikaansaavat tarkat ja koordinoidut liikkeet. Tanssi sopii hyvin iäkkäämmillekin ihmisille, eikä se sisällä niveliä rasittavia hyppyjä. Kaiken kaikkiaan itämainen tanssi on rentoa ja hauskaa liikuntaa tanssin keinoin.

Elä, koe ja tanssi

Tanssilla on suuri merkitys itseilmaisun välineenä. Tanssimisen suomat kokemukset ovat rikkauksia elämässä. Tanssilla on selkeä yhteys kehokuvaan, minä käsitykseen ja itsetuntoon.

Tanssin taustaa

Raqs Sharqi on arabiaa ja tarkoittaa itämaista tanssia. Se on kautta aikojen ollut keskeinen osa mm. egyptiläistä juhlaperinnettä, sekä vapaamuotoisena kansantanssina, että ammatillisesti esitettynä taiteen lajina. Itämaisen tanssin alkujuuret löytyvät nykyäänkin maanläheisistä kansantansseista. Imperialismin aikakautena se muotoutui yökerhojen estraditaiteeksi. Nykyään itämainen tanssi on saanut myös uusia muotokieliä eri tanssien vaikutuksesta.